Årets accessoarer

shutterstock_101097439

En utstyrsel är inte komplett utan sina accessoar. Det är genom smyckningen som en utstyrsel blir din och visar din stil och personlighet. Vad för slags accessoarer kan vi vänta oss att se det här året?

Väskor

Det används flitigt av geometrins lagar i årets väskor. De ska vara lite underligt formade: pyramider, månskärvor, kuber och andra roliga former är helt på modet.

Vi ser också en tillbakablick till 2007 med pråliga väskor där det ska vara mycket som händer. Färger, mönster, glitter, spännen, smyckning och blandade material… allt är tillåtet och satsa på mer än mindre!

Halsband

Här får det också vara lite mer bling, färg och större storlek än tidigare säsonger. Halsbanden ska ta plats men samtidigt sitta tajt om halsen. Denna skapelse på Mila Silver visar tydligt vad vi menar. Var inte rädd för att använda stora smycken som visar upp halsen och fyller ut en utstyrsel.

Skor

Färg och höjd. Skorna ska vara höga och eleganta, gärna med en skvätt färg med i mixen. Under hösten kommer vi att se mycket högklackade skor som sträcker sig en decimeter eller högre. Vi ser också ännu en återkommande trend: gladiatorskorna som består till största delen av band och spännen. Det kanske inte är så passande i vårt kyliga klimat men för fest, pompa och ståt är det en utmärkt accessoar.

Skärp

Skärpet får också en pånyttfödelse. Skärpet ska fungera mer som en stildetalj än ett nödvändigt ont för att inte tappa byxorna. Ett skärp i midjan skapar en avdelning av kroppen och köper man ett i avvikande färg får du en läcker helhetsbild på dagens klädsel.