Att dekorera det bästa barnkalaset

När det vankas barnkalas bör man först och främst tillsammans med sitt barn bestämma ett tema. Därefter är det bara att skriva en shoppinglista på de dekorationer och tillbehör som behövs.

Som dekoration utanför huset kan man överväga ballonger fästa på dörren eller marschaller vid bron. Det hjälper även föräldrar som följer sitt barn till kalaset att hitta rätt. Ballonger bör förstås också finnas i rummet där kalaset hålls – ingen fest utan ballonger.

Födelsedagstårtan är en central del i hela barnkalaset och det är alltid roligt om den är lite uppiffad. Har du tid kan du själv baka din tårta och dekorera den. Finns inte tiden bör en tårta från ett bra konditori hamna överst på shoppinglistan.

Den tårtan dukas fram på ett bord och för att piffa till det bör även bordet vara dekorerat. Serpentiner på bordet och ballonger på väggar och i tak fungerar alltid. Om du är osäker på var du kan hitta dessa dekorationer kan du bland annat googla runt på nätet. Här finner du allt som behövs till dukningen, från sugrör till muggar, servetter och tallrikar.

Godis ska också införskaffas. Naturligtvis ska gästerna på kalaset får varsin godispåse, som är brukligt. Om du tänkt dela ut dessa via en fiskedamm bör du också skaffa den utrustning som krävs för detta, exempelvis pinnar som kan fungera som metspön. Äldre barn brukar gilla skattjakter bättre och då måste du bara hitta bra gömställen.

För mer tips om hur du lyckas med det perfekta barnkalaset kan du ta del av Mamas 34 kalastips.