Den härliga vintersäsongen

Den härliga vintersäsongen är i antågande och slalom är något som hägrar för många av oss. Det är hög tid för att börja planera för sina fjällresor och massor med härlig slalomåkning. Vi har många härliga skidorter som vi gärna åker till under vintern. Åre kan vara den största skidort som vi gärna besöker vintertid. Men längre upp i landet så finns det också härlig skidåkning för den som önskar.

Innan ni ger er iväg på er skidresa så kan det finans anledning att titta igenom utrustningen. Är det ett år sedan ni använde den så kanske det behöver kompletteras med ny utrustning. Ta en titt hos Länna Sport som har ett stort utbud av slalompjäxor för dam men också alla andra i familjen. Det kan mycket väl vara så att någon av den yngre generationen kan få ärva mammas gamla pjäxor tills vidare och modern i familjen kan få nya. Visst är det något speciellt att få ge sig ut i backarna med en ny och fräsch skidutrustning. Ett par nya pjäxor kan göra underverk för både fötter och skidåkningen.

Om ni inte har något ställe som ni vanligtvis brukar åka till så kan vi tipsa om följande orter som har mycket bra skidåkning. Vi börjar längst i norr med Riksgränsen, en ort som man på 1900-talet avvecklade på grund av snömängden. Idag så är det vad man lever på däruppe. Mycket av den skidåkning som sker däruppe är offpist men naturligtvis så finns många fina pistade områden som passar alla i familjen. Åker vi nedåt landet så hittar vi Tärnaby/Hemavan som är kända för sina duktiga skidåkare, Ingemar Stenmark, Stig Strand och Anja Pärson är fina ambassadörer för sin hemort.