Köpa nedladdningsbara spel

Fler och fler nätbaserade butiker har börjat erbjuda digitala versioner av PC-spel, något som visat sig lönsamt och praktiskt för både försäljare och kunder. 

6811752-computer-guy

Detta innebär att när du köper en nedladdningsbar version av ett PC-spel så behöver du inte vänta att spelet skickas från företagets lager och till posten, och sen hem till dig. Väntetiden är istället endast beroende på två saker: hur stor plats nedladdningen tar på din hårddisk och hastigheten på din internetanslutning. Men med den hastighet som erbjuds landet över, är du nästan säker att få tag på, och kunna börja spela spelet samma dag du köpte det.

Nedladdningsbara versioner kan dessutom ofta hittas till bättre pris än de fysiska, då ingen skiva eller fodral måste göras, den tar dessutom ingen plats i butiken eller lagret. Inte heller är det någon kostnad inblandad i att få spelen från fabrikerna till butiker. Detta innebär även att det aldrig är någon fraktkostnad för konsumenten. Man behöver aldrig vara orolig att tappa bort eller skada spelskivan, om man avinstallerar spelet eller kanske köper en ny dator, behöver man bara ladda ned det på nytt.

Det finns även tjänster som Steam, som är ett program man kan installera på datorn där man sedan kan köpa, och spela spel. Alla som köper spel kan säga om de skulle rekommendera spelet eller inte och ge mer eller mindre detaljerade förklaringar till varför. Användare kan även dela med sig av bilder och filmer från spelen de spelar, diskutera sina upplevelser, eller hjälpa varandra med tips hur man kan klara svåra delar i vissa spel.