Mer party för pengarna

summer party

Ett bättre kalas behöver inte kosta skjortan, så behåll den på. Oavsett typ av tillställning finns det gott om tips och trix man kan ta till för att hålla nere kostnaden för en fest utan att tumma på allt det roliga. Oftast är det givetvis deltagarna som är viktiga när det kommer till att göra en riktigt bra fest, men att ha ett par inslag som framstår som dyrare än vad de egentligen är skapar en extra dimension som är svår att få annars.

Här är några tips på hur man kan gå tillväga:

Hyr in ungdomar för att servera och plocka disk

Dessa är förslagsvis några du har en bra relation till och kan betala en mindre summa pengar till eller kompensera med exempelvis ett tivolibesök utan att det blir konstigt. Exempel på sådana kan vara dina egna barn, småsyskon eller syskons barn. Du får betala någon upp till tusen kronor för en tjänst utan att behöva betala arbetsgivaravgifter och skatt på beloppet, något som är bra sedan rut-avdraget för bartenders och kockar avskaffades.

Planera inhandlandet – gör det smidigt

Köp allt till festen till ett bra pris genom att köpa så mycket som möjligt från samma ställe. Kolla in webbaserade butiker, då de ofta har ett större utbud och bättre priser.

Gör egen plockmat

Mycket billigare än catering och kan förberedas innan för att sedan bara behöva värmas i samband med själva festen. Allt blir roligare om du som värd har tid att faktiskt hinna prata och umgås med dina vänner istället för att springa in och ut i köket. Bra plockmat kan vara olika typer av tapas, skinkor och oliver, små minipiroger med olika fyllningar, små pajer eller annan fingermat.

Utöver ovanstående finns sannolikt hundra olika sätt att ordna ett bra och lyckat party utan att ruinera sig. Som vanligt är det framför allt din egen fantasi som sätter gränserna. Ofta går det bra att hitta minst lika bra produkter på lågprisaffärerna som på fina gatan.